Meraklı Minik

Ocak 2007’de yayın hayatına başlayan Meraklı Minik, her ayın 1’inde okurlarıyla buluşan 3-6 yaşa yönelik bir bilim dergisi. TÜBİTAK tarafından yayınlanan Meraklı Minik, ülkemizdeki ilk aylık okul öncesi bilim dergisi aynı zamanda.

Derginin son beş sayısında yazar olmak hayatımdaki en keyifli deneyimlerdendi. Okul öncesindeki çocuklara yönelik bir dergide yazmak öyle göründüğü gibi kolay değil. En başta anlaşılır, sıcak, samimi ve yalın bir dil kullanmak... Çocukların zihnine dokunabilmek! Bir oyunun parçası olmak. O oyunda oyuncu olabilmek..

Dergi, her ay içindeki birbirinden renkli çizim ve fotoğraflar, etkileyici yazılar, ilginç bilgiler ve eğlenceli etkinliklerle çocukları bilim dünyasında bir yolculuğa çıkarıyor. Her ayın konusunu belirlenirken 3-6 yaş grubunun ilgi, merak ve beğenileri bir masaya yatırılıyor. Bilimsel bakış açısıyla tüm dünya çocukların zihninde canlandırılmaya çalışılır.

Derginin, serüvenlerle dolu bu yolculukta çocuklara eşlik eden kahramanları da var. Minik, Çakçak, Kırçıl, Karamel ve Çekirdek.. Tüm bu kahramanlar okuyucuları peşlerinde sürükleyerek her sayıda yeni bir konuyu keşfe çıkıyorlar..

Bu ayın konusu gece yaşayan hayvanlar..



Ben yazarken çok keyif aldım. Umarım siz de okurken alırsınız..

Bilimsel düşünce ve merak zihnimizden hiç eksik olmasın. Çocuklara yönelik bu tür dergilerinin sayısının artması dileklerimle..

Hiç yorum yok: