ben de danimarkayı çizdim

İnsan kutsala neden saldırır?

İnsan kutsala neden sarılırsa işte o nedenle de saldırır!

Kutsal bilinen şeyler neden insanların en çok örselenmiş taraflarıdır? Bu nedenle mi “kimlik” denen şeyde hep örselenmiş yanlar vurgulanır.


İki yıl önce İslam dünyasını harekete geçiren bir karikatür krizi yaşanmıştı. 13 Şubat’ta aynı senaryo yeniden filme çekilmeye başlandı. Danimarka’nın önce gelen gazeteleri söz birliği etmişçesine olay yaratan karikatürlerden birini yeniden yayınladılar. Gerekçeleri polisin Hz.Muhammed'e hakaret içeren karikatür hazırlayan karikatüriste saldırı planını ortaya çıkarması. Söz konusu karikatürde Hz. Muhammed başında bombalı bir sarıkla resmediliyor. İslam dünyasının bu konudaki hassasiyeti çok iyi bilinmesine karşın neden hala aynı oyun sahneleniyor?

Karikatürüstlerin kendileri ifade ediş biçimi Danimarka’yı yangın yerine çevirdi. Okullar, çocuk yuvaları, belediye otobüsleri, binalar ve konteynerler ateşe verildi. Çıkan olaylara karışan 10 kişi tutuklanarak ceza evine gönderildi. Olaylar hala devam ediyor.. Devam edecektirde! Başta İran olmak üzere pek çok İslam ülkesi tepkilerini göstermeye başladılar. Acaba bu konuda Müslüman kökenli Obama ne diyecektir! Acaba bu konuda Türkiye birşey diyecek midir?

Danimarkada işler oldukça karışmış durumda gibi gözüküyor. Çıkan olayları önlemek için iktidar partisi yabancı gençlerin bileklerine elektronik pranga takılması gibi dahiyane bir çözüm bulmuş. 12-15 yaşlarında yabancı çocukların bileklerine elektronik pranga takılacak ve 24 saat bu gençler izlenecekmiş. Böylece olay çıkartanlar hemen yakalanacakmış. Gelecek yüzyılda zihnimize çipler yerleştirilecek! Kolumuzda elektronik prangalar olacak. Kapitalizmin şuç makinesi dönüştürdüğü insanın geldiği son nokta işte budur! İlginç olan hükümetin bu önerisine bir polis müdürünün karşı durması.. Polis taşa kalkan muz ve ayakkabı yapmış yine.. Müslümanlarla Danimarkalılar arasında uçurumlar açmak yerine köprüler kurmak gerekir demiş.. Ne prangası! İyi niyetli polis işte!!!!!!!!

Karikatür krizi çığ gibi büyüyor! Aslında çizilen Hz. Muhammed değil! Onu çizmek zaten olası değil..

Çizilen aslında içindeki yabancıyı kendileştirme çabası. Bizden olmayanı biz yapacağız diye insanlığımızdan çıkmamız.

Babel filmini anımsıyorum şimdi.. Üç farklı kıtada, dört farklı grubun yaşantısını bişleştiren tek bir kurşun! Değişik coğrafyalardaki yaşamları etkileyebilir mi! Dünyadaki her şey her şeyle ilgilidir. Koas gerçektir. O nedenle insanlar adım atarken bir kez daha düşünmelidir.. Çünkü ateş tüm dünyayı sarabilir.. Yani bazı şeyler düşünülmesin, söylenmesin demiyorum! Ama kutsala dokunurken özen gerekir.. Din herkesin kendi içindedir.. Bırakın insanlar kendi içlerine kendisi dokunsun. Ha karikatür, ha türban! Aslında örtülen, örselenen insanın yüreğidir.. İnanç sözden ötedir!

İşte ben de içime dokunmaya çalışan Danimarka’yı çizdim.. Ama içimde çizdim!

Hiç yorum yok: