manipülasyon geldik



Gerçek nedir? Gerçeği nasıl tanımlıyorsun? Eğer hissedebildiğin, koklayabildiğin, tadına bakabildiğin ve görebildiğin şeylerden bahsediyorsan; gerçek, o zaman beyninin yorumladığı elektrik sinyalinden başka bir şey değildir. Manipülasyona açıktır! Çünkü senin gerçeğin insandır. Oysa gerçek bu değildir. Yeniden risalelere dönme zamanıdır. Olmadı uzaklara gideriz..


İktidar bir sözüyle dokunur insanlara! Üstelik bu işte de çok başarılıdır. Öyle ki birden günü işgal eder, gündem olur. İnsanları düşünemez kılar. İktidar gerçekten başarılı! Hem de çok.. Baksanıza halimize.. Sadece, iktidarın dedikleri üzerine düşünüp, konuşuyoruz. Oysa her insanın kendine ait bir düşün sistemi vardır! Ama artık muhalefetin kendine özgü bir düşünce sistematiği yok! Ormanda kaybolmuş Hansel gibiyiz! Bırakılan taşları toplayıp eve dönüş yolunu bulmaya çalışıyoruz. Oysa taşları bırakan kim? Gittiğimiz yol bizim değil! Eğreti yollarda kaybolduk. Çünkü kendi düşüncelerimizi ifade edip gündemi oluşturamadık. Manipülasyona geldik!

İyi hatipler hiç dinlenmezler. Çünkü onlar yalnız kendileri için konuşurlar. Bu yanları onların var oluşlarının merkezindedir. Onlar bir söz söyler herkes peşinden gider! Üç çocuk yapın! Kaç günü harcadık bu söylemle! Neden itibar ettik? Bu arada neler oldu neler? Mehmet Ali Talat geldi! Talabani geldi! Memlekette sular aktı gitti! Biz örtü peşindeyiz! Ha türban, ha don! Utanıyorum artık üzerimdekilerden! Giydiklerimden, giymediklerimden! Doğmamış çocuğuma el uzatan, bunun üzerine konuşandan! İktidarından, muhalefetinden.. Erk cinsiyetime el koydu! Erk’ek ne zaman giyip soyunacağım konusunda konuştu. Üstelik bir ne giyip giymeyeceğimi söylemeye koyuldu. Kadın olmak hiç bu kadar ağır gelmemişti!

Sadece iktidar gibi düşünmeye başladık! Onların günlüğünü okuyoruz! Çünkü onların istediklerini konuşuyoruz. Neden bizim gündemimiz yok! Sadece eğimine yandığımın dünyası böyle olduğu için mi? Neden bizim kendi hayallerimiz yok! Bu kadar mı manipüle edildik.. Bu kadar mı benliğimizi yok ettik! Sahi biz kimdik! Muhalefet ?!:)

Dikkat edin insan hep iyi yaptığı yanlarını bileyler. Çünkü o yanlar, yaşam denen savaşta kullanılan en etkin silahlardır. Biz muhalefetiz eleştiririz. Hayır biz sadece iktidarı besleriz! İnsan budur çünkü. Sürekli birilerini besler ki beslensin. Yeni cephelerde boy gösterir. Çoğu zaman taarruz eder, baktı ki işler sarpa sarıyor o zaman yeni bir atağa geçer ki onun adı çok karizmatik bir düzenektir: Manipülasyon. Olayları değiştirerek ve yanlış aksettirerek yapılan kandırma işlemi! Manipülasyona geldik! İktidar bir şey yapmadı. Biz, kendimizi kandırdık.. Artık kendimizi manipüle etmeye başladık! Sahi kaç kişi kaldık! Yapayalnız kaldık.. Yüzde kaçtık?

Söylemlerimizin iktidardan bir farkı kalmadı. Kendimizden ne kadar da uzaklaştık. Ben nerede? İşte bu nedenle ben her dilde yabancı kelime! Seviyemiz don sınırında! Mahrem nerede! Kişilk hakları nerede!

Manipülasyon bir çeşit iki yüzlülüktür. İki yüzlülükten aslımıza dönmek için seviyeyi akıl sınırına çekelim! Gerçek sadece 5 duyunun göstergesi değildir. Lütfen mantığı konuşturalım! İktidarın manipülasyonunu bir kez olsun kendi çıkarımıza kullanalım. Kendi gündemimizi konuşalım!!!!!!!!!!

Hiç yorum yok: