Sürek Avı


Beden ve zihin ayrıldılar birbirlerinden. Şimdi av zamanı. Gözlerini kendin bağladın. Kör dolandın. “Görmeyen göze bir şey gösterilemez” diye avaz avaz bağırdın. Gözünü kendin bağladın. Yüreğini sen kapadın. Gönül gözüne dayandı, ona da kapı çarptın. Dokunamadı sana gözyaşın. Şimdi gerçekle tutuklandın. Hesap vereceksin yürek. Tutuklu yürek hesap verecek. Şimdi sorgu zamanı. Kurulacak zihnin mahkemesi. Saldık seni yürek. Başladı sürek avı!

Kaçan kim! Kovalayan ne? Artık soru sorma sırası zihinde. Başladı sürek avı. Zihnim iki koca blog. Sağ sessiz fırtına, sol romantik aşık. İki yar arasına sıkışmış bir nehir gibi ak bakalım yürek. Kalyon yaptın sulkusları*, gyrusları*. Bu sana yetmez ki. Zihin ki attı seni bir tümör gibi. Söktü attı seni. Şimdi sadece izin kaldı. İzin acıttı yürek.

Yok öyle kelime oyunlarınla beni vuramazsın. Sözlerle dansın seninle kalsın. Şimdiye dek söylenmemiş kancık kelimeler vuracak diline. Söyle söyle.. Söylediklerinden kahpeler ayıklanacak, gerçek olanlar kalacak. Hesap verecek yürek. Hesabın, bir soluk zamanında kesilecek. Şahadet getir! Şahadet getir! Topu topu dört odacıkken yürek onca hesabı nasıl yüklenecek. Her şeyi tek başına mı yaptı yürek. Şahadet getir. Bari bir kez gözlerini aç be yürek..

Sürgün edileceksin! Soljenitsin yazsın seni.. İvan Denisoviç Bir Günü gibi okun. Sürgünde karnın doyunca, başının altında bir yastık bulunca sandın kendini darı ambarında. Aç tavuk! Ya sen işte bu kadar açsın tamam mı? Bu kadar sevilmemişsin. Bu kadar görülmemişsin. Bir söze, bir dokunuşa hasret edilmişsin. Aslında görünmezmişsin..

İşte sen bu sanrılarla kıvranırken, zihnin sürek avı başlayacak.
Bu sürekte av da, avcı da zihin olacak.
Vurucu darbe sözlerden öte olacak.
Git bul seni tümleyecek ve tanımlayacak olanı.
Git bul seninle tamamlanacak olanı.
Sen!
Çok uzaklardan yürüyensin.
Az soluklan burada.
Yine gidersin.
Sensiz gel şimdi!
Hadi gel..
Gel!

* Beynin içindeki girinti ve çıkıntılar

7 yorum:

efsa dedi ki...

Yazın için söylenecek herşeyi sen zaten söylemişsin. ama ben izleyemiyorum videoyu neden acaba. merak ettim müziği şimdi.

beenmaya dedi ki...

akılsız yüreğim
yüreksiz aklım...

LoLLa dedi ki...

ne kadar guzel agladim ne kadar net agladim yazini okurken, ne kadar guzel yazmissin nasil bi ruh haliyle yazdin bilmiyorum ama gunun bu saatinde bende bi çok seyi yerine oturtmam için cesaret verdi..

sevgiler opucukler..

LoLLa dedi ki...

özür dilerim sayfanda reklamini yaptim gibi oldu :(
ama cokk begendim cok sevdim istedim ki ulaşabilen herkes ulassin okusun inanilmaz guzel yazmissin ne dusundutsen dibine kadar anlatmis ne menem bi hesaplaşma oldugunu beyin ve kalp arasinda

tesekkur ederim kendi adima bu yazın için

sevgiler

Adsız dedi ki...

cok güzel.. diyecek hiç bişey bulamıyorumm

-mka- dedi ki...

Gene de yürek kazanacak, gibi..

-mka-

Uzağa Giden Kadın dedi ki...

Başka bir sabaha uyanmak vardı serde ey canlar..
Uyandığım sabaha tutundum ben de..
Bu sayfaya zihin eken, yürek koyan herkerse sonsuz sevgilerimle..

Yedi yıllık esaretimin sonucunda öğrendiğim tek bir gerçek var: Zihin ve beden bir bütün. Paralel iki yapıya ise nefesinden bir parça verene selam olsun!

Güzel bir gün olması umuduyla..