Son yazımı yorumlayanlara: Düşlerinizi Boyadım!

Sözün bittiği yerde, düşler girer devreye. Sessizliğin sesi olur birden düşler. Sesin güzelliği, görülen düşe pembe olarak yansır. Uykuda sesin rengi yankılanır. Görülür pembe düşler.

Anlamları bizim yüklediğimiz bu dünyada her şeyin bir rengi yok mu? Alış-verişe gittiğinizde neden hep aynı renkte kıyafetler alıyorsunuz? Satanistler neden siyah giyiyorlar sizce? Bencilliğin ve kapalılığın simgesi belki de. Yaz gelince güneşi tenimizde daha çok yaşamak için açık renklere koşuyoruz. Anlamları renklere yüklüyoruz. Hayatı renk renk yaşıyoruz.

Sahi ne renk geldiniz siz bu satırlara? Ön yargılarınızdan arındınız mı? KızıL bir öfkeyle mi geldiniz, Mavİ bir dinginlikle mi? Düşüncenizin rengini bilin ki, sizin bu satırlara bıraktığınız renkleri de ben bileyim.

Düşlerin rengi, sessizliğin sesi olmaya ne zaman soyunur?
İnsanın çoğu zaman kendinden bile gizlediği, belki hiçbir zaman dillendiremeyeceği gizleri vardır. Kendimizden kaçırarak, değerinden eksiğine bozdurmamak için sakladığımız düşler sessizlik zamanlarında ortaya çıkar. Pembe düşlerin kahramanları hep sevgilidir. Düşünce zihne pembe sevgili, bir düşe yatmak ister insan. Sabah olup uyanınca uyusam ve aynı düşü görsem ister yeniden.

Zaman değişti.
Bir nehirde iki kere yıkanılır mı ki?

Renkleri ben değişimlemedim. Ben siyah ve beyaz arasında gidip gelmedim. "Görmeyen göz ne görür ki?" diye kendime seslendim. Gözümü açıp, görmeyi bekledim.

Yaz, diğer mevsimlerden başka. Ötelediğimiz yaşamımızı yüzümüze haykırıyor tüm renkler. Düşlerimizin rengini anımsatıyor yeryüzü. Bir düş gördüm gece. Uyandım aydınlık bir sabaha.

Yaşamak.
Yeniden yaşamak..
Yeni bir güne daha başlamak...

Düşümde bu renkleri gördüm. Bana hayal kurdurtuyorsun diye seslendiğim kuşa, yorumlarıyla umut verenlerin düşlerini boyadım düşümde. Tüm okur ve yorumculara bir armağan vermek istedim! Şimdi fırçayı size veriyorum. Düşlerinizi boyayın. Hayal kurmaya başlayın...





Tori Amos - Sleeps With Butterflies
Yükleyen magik-man2 - Explore more music videos.

8 yorum:

edie finnerty dedi ki...

bu aralar renklerimi kaybettim ben, gökyüzü masmavi, ağaçlar yemyeşil, bulutlar bembeyaz ama ben renksizim. bir süreç bu elbette, yaşadığım şeyler rengimi kaçırdı, kaçırdı demeyelim de soldurdu belki biraz. geri gelecekler elbet. mavi olacağım yakında sonra pembe ve yeşil.

renklerin daim olsun:)

sevgiler:)

beenmaya dedi ki...

siyahım ben üstüm başım içim dışım çoğu zaman hep siyah. ama başka başka satırlarda, mesela seninkilerde başka renklere bulanıyor her yanım. başka başka oluyorum başka başka bakıyorum hayata...

SiL BaştaN dedi ki...

Gökkuşağının tüm renkleri paletimde, elimde de kocaman bir fırça hayallerimi resmediyorum tüm dünyaya. Hayallere tercüman oldunuz. Sevgiler...

absalom dedi ki...

ben turuncuyum galiba...

karaderibeyazmaske dedi ki...

aceleye getirdim
zamanı yakalamak niyetinde olmasamda
niyetsizliğimi sona getirdim ve dayadım renklerin
en hoyratını ekrana
dayadım namluyu sakağına gökyüzünün
dinledim kurşun kokusunu damarlarımda
bir nefes esrar dumanına bağladım umud rüzgarını
barutsuz şafaklarda…

seni sende arayamam ki ben dende değilken
gecenin soluk yıldızlarına dalıp dalıp çıkamam saman yoluna
kuzey kutbuna koşamam ki böyle elsiz vede ayaksız..

bırakıyorum sınır kapılarında umudumu
dönüşsüz yollara sapmışlığımla
sesin sessizliğinde kendi cığlığıma yabancı
bir deniz feneri arayorum koca okyanusta
sahipsiz rüzgarlar sürükler beni bu gece
kaosa kapılır giderim pusulasız

özlemek diyorum seni sende seninle olmasa da..
özlemek duru bir su damlasina bakıp içememek
içe kıvrılan bir istakoza dönüşüp yüzememek

özlemek diyorum çöllere dalmadan
ekranda bir hayal gibi süzülen
resmine bakıp
bakmayı kıskanmak
bakma
bak
ba
bakarak gözlerinde boğulmak

Volkan Kemal

Evren dedi ki...

ben bir renk cümbüşüymüşüm gelir bana... gökkuşağının bütün renklerini yansıtabilirim sanki...
hüzün giyersem siyah, aşk giyersem kırmızı olabilirim... gece uykuya dalmadan hemen önce yeşil, mavi, turuncu olabirim... olamaz mıyım ?

Unknown dedi ki...

nasıl da yerinde bir yazı olmuş, hele de hayal kurmaktan şikayet ettiğim bir yazı yazdıktan sonra bunu okumak adeta rengimi açtı :)
beyaz oldum

kara kitap dedi ki...

koyu kopkoyu siyaha çalan acı bir yeşil.içimdeki,nereye gitsem benimle olan renk bu.biraz güneşle çimen yeşiline döner mi dersin?