MISIRIN SON MARİFETİ: ALTERNATİF ENERJİ

Her kış aynı demeçleri duymaktan yoruldu yüreğimiz. Eksi 30'ları gören yurdum insanı yine kara teslim! Ayder yaylasının manzarası çok güzel olabilir bu günlerde. Belki Erciyes'de kardelen de toplanabilir. Ama Sivas, Mardin, Artvin, Ardahan, Iğdır ve diğer yurdum şehirleri kışa, kara ve soğuğa tam teslimken güzel manzara görecek yaratıcı bir göz yok bende.. Özlemini çektiğimse soba ateşinde demlenmiş bir bardak tavşan kanı çaydan daha fazlasıdır.

Çok uzağa gitmeye gerek yok aslında. Çankaya'nın ortasına saklanmış bizim sokağa bakalım. Her yer bembeyaz. Kediler nereye gitti belli değil! Ve demokrasi neferi bizim sokak lambası kimi ve neyi aydınlattığını bilmeden yanmaya devam ediyor. Burnumu pencereye dayayıp dışarıya baktığımda ince ince yağan kar beni hiç de mutlu etmiyor.

İran, doğal gaz konusunda Moliere'in "Cimri"sini oynamayı alışkanlık haline getirdiğinden beri kışlar daha uzun ve soğuk geçiyor. Kara iklimi ciğerlerimizi yakıyor. Kışları soğuk ve kar yağışlı şehrimde yüreklerimize kar yağıyor. Yürekler zaten soğuktu! Artık buz kesiyor. Kibritçi kız misali bir ışık, ısınmak için yeni çareler arıyoruz.

Günümüzde teknolojik gelişmeler, enerji politikası, tüketici talebi ve uluslararası politikalardaki gelişmeler özellikle Avrupa Birliği ülkelerini alternatif enerji kaynakları bulmaya yöneltmiş durumda. Sıkı durun petrole kuma gelmiş! Bu dünyada kimse yeri doldurulmaz değil yani:)))) Kışlar biter! Kışa da bahar gelir! Yani amannnnnn petrol! Canım petroooool! Artık sana sana MUHTAÇ DEĞİLİM petrol:))))))))

Her şeyin organik olma yarışına girdiği günümüzde çevre kirliliğini önlemek ve petrole olan bağımlılığı azaltmak amacıyla yaratıcı beyinler iş başında. Birçok ülke petrolle olan bağımlığını azaltmak için araştırma-geliştirme projelerine hız veriyor. Dünyanın geldiği son nokta ise BİOFUEL.

Biofuel canlı organizmalardan üretilen yakıt olarak tanımlanabilir. Şimdilik biodiesel olarak biliniyor; çünkü sadece dizel olarak üretiliyor. Buradaki anahtar sözcük ŞİMDİLİK! Avrupa Birliği ülkeleri %2 oranında biofuel kullanıyor. Dünyanın diğer ucunda Brezilya'da ise şeker kamışından, pancardan, buğdaydan ve mısırdan oluşan bir alternatif enerji modeli yapılandırılmaya başlamış bile.

Bu alternatif enerji kaynakları hem ekonomik hem de çevre dostu. Ancak, her güzel gibi onunda bir kusuru var. Dünya'yı ne kadar kötü kullandığımız tartışılmaz bir gerçek. İnsanın ayak bastığı her yerde kan ve gözyaşı var. Her gün adını bildiğimiz ya da bilmediğiz pek çok canlı türü dünya üzerinden siliniyor. Tarım alanları giderek azalmaya başlamışken mısırdan ya da diğer tahıl ürünlerinden benzin elde etmek pek de kolay gibi durmuyor. Çünkü yakında yiyecek ekmeğimiz bile kalmayabilir! Yani dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olabiliriz.

Alternatif enerji işleyen ve aşmış akılların birer mucizesidir! YARATICISINA baş kaldıran insan yüzyıllardır Frankenstein'lerini yaratıp, Dolly'lerini doğurturken ilk kez özünden bir şey üretmeyi başabilmiştir. Umarım bizde ülke olarak bundan payımıza düşeni alırız..

Hiç yorum yok: