33. Yaşımın Son Günü..

Sabah 6 suları. Gözlerimi açtım birden. Kulak kesildim, salondan gelen sesleri anlamaya çalıştım kendimce. Doğruldum birden. Bir ürperti kapladı içimi. Sonra parmak uçlarıma basa basa sesin geldiği yere yöneldim. Neler olduğunu anlamaya çalıştım. Kırmızı kareli battaniyenin altına girmişler, koltuğun içine gömülmüşler, yakın gözlüklerin ardına saklanmışlar ikisi de. Birbirlerine birşeyler gösterip gülüşüp, ağlaşıyorlar. Şaşkınlığım ve korkum sesimde yankılandı o anda "Napıyorsunuz siz orada!" . Kendi sesimin tınısından kendim irkildim. Öfkelerin altında korkular vardı sahiden birden gülümsedim. Şaşkınca bana baktılar.

Birden her zaman ki o berrak ses beni karşıladı. "Gel" dedi Annem. "Gel!" Girdim battaniyenin altına. "Yalın ayaksın yine, buz gibi ayakların" diye mırıldandı Annem, sadece güldü bu bildik serzenişe Babam. Albüme bakıyorlarmış. Babam gençliğim diyor, annem ne güzelmişim. Sıra benim fotoğraflarıma geldi. İkisi de öylece baktılar bana. Anıları paylaşıyorlar, bense sessizce dinliyorum. "Ben yaşlandım" dedim. Gülmeye başladılar. "Aramzıda 30 yaş var" dedi annem. "34 oluyorum yarın" dedim. "Ne güzel" dedi babam. Dolu dolu yaşadın işte. İstediğince yaşadın. Bir sessizlik oldu. Film şeridi yaptım geçen 33 nisanı izledim o kısacık sürede. Yaşadım dedim!

"Kahvaltıyı bu sabah ben hazırlamayacam" dedi annem. İki çift göz bana yönelince, mutfak bana kaldı. Bir bir masaya koyarken yiyecekleri düşündüm hayatımı. Bu günü düşündüm... Çocukluk anılarımı dinledim kahvaltı boyunca. Annem ve babamın yüzündeki çizlerde gülücük olarak kalmak güzeldi. İyi evlat olduğumu duymak. Her zamanki gibi hayır dualarıyla çıktım evden. Bu sefer siparişelerim vardı. Yarın doğum günü meleği olacağım! Çünkü bu evde aynı anda iki kişinin doğum günü kutlanacak. Yarın birimiz 34, diğerimiz 5 olacak.

Yarın CEVAT ILGAZ'ın da doğum günü. Abimin oğlu ama benim de evladım o. Ilgaz'la kader arkadaşıyız biz. Nisan onun doğumundan sonra zalim değil benim için. Hayatımdaki en unutulmaz sanineyelerdi onun doğduğu an. Doğum denen mucizeye tanık olmak. Elime aldığım an, giydirdiğim an. Kulağına adını fısıldayışım. Ona hoşgeldin oğlum deyişim. Kucağımdaydı benim doğum günü armağanım. O gün bugündür her gün yeni şeyler öğreniyorum. Hayata uyanmak için bir nedenim olduğunu biliyorum.

Giyindim 33 yaşımın son gününe uygun. Kapıdan çıkarken dönüp anneme baktım. Beni doğurduğu yaştayım. Annem güzel kadın. Saçlarımı onun gibi kestirmişim zaten. Annemin gençliğine benziyorum. Gülümsedim anneme. El salladı bana. Keşke dedim o anda... 30 yıl sonra bu sabahı düşündüm. Sevmiyorum keşke demeyi ama dedim. Şu hayata dair tek keşkem! İnsanın her karşı bir çocuğu olmalı dedim içimden.

Sonra Limon'la (sarı araba!) yarenliğimiz başladı. Yol akıp gitti. Aklımda bu yıl kendime verdiğim doğum günü armağanı. Çocuk gülümsemelerinde yaşamak istiyorum. Beni seven herkese sesleniyorum. HER ÇOCUĞUN BİR MASALI OLMALI KİTAP KAMPANYASI'nı destelekleyin. Limon (sarı araba!) çağırdı Poraz beyi (rüzgar!). Saçlarımızı okşadı o an rüzgar ruhumuzda gezer gibi. Duygu Can (radyo!) ortak oldu yolumuza başladı bir şarkı. 33. yaşımın son gününe böyle başladım..




19 yorum:

parka dedi ki...

Yarın sabah olacak biliyorum
Uzun bir gecenin ardından
Belki düş
Belki düşsüz uyanacak gözlerim
Bir yıl daha yaşlandım
Bir yıl daha düştü gözlerimden
Gardrobumdaki elbiselerin Bedenlerini kontrol etmek istedi şimdi canım
İçlerinden bir kaçını belki geride bırakmışışmdır bu sabah
Belkide
Şimdiye kadar üç beden yukarı, Altı beden aşağı giyinmeliydim
Zamana inat
Severek yaşamı
Bunu anlıyorum
Bir simiti paylaşmak gibi
Kendimi
Hayatla paylaşıyorum

Sevgilerimle

Ahmet

khaos dedi ki...

Uzağa gitmiş olsan bile..
Hayat her yerde..
Her zaman..
Sana ve sevdiklerine..
Mutluluklar getirsin..

Mutlu yıllar dileklerimle..

beenmaya dedi ki...

Ilgaz sana nasıl en güzel doğumgünü hediyesiyse sende Ilgaz'a bir hediyesin aslında o güzel, örnek alınası yüreğinle biliyorsun değil mi bunu. n mutlu size o halde...şimdiden iyiki doğdunuz, iyiki varsınız...

Evren dedi ki...

Her zaman içimizde kalacak o keşke biliyorum ama ne senin ne de benim illa ki benim olsun gibi bir saplantımız yok, hissediyorum. hayatın sana verdiği anlamlı hediyeye anlamlı bir kampanya ile karşılık veriyorsun. İnsanın kendi için yapabileceği, kendine verebileceği en güzel hediye değil midir, bir çocuk kalbinde bıraktığı iz, çocuğun gülümsemesine yansıyan.
Öperim kocaman...Desteklerim kampanyanı yürekten... Uzatırım elimi çocuklara, uçurtmalar salarım gökyüzüne... Sevgiyle...

pinomino dedi ki...

Tüm yaşamın boyunca mutluluk, neşe, kahkaha, sağlık ve tüm güzellikler seninle birlikte olsun:)
İyi ki doğmuşsunnnnn:)
Kocaman Sevgilerrr
pinoo:)

Nazpek dedi ki...

Nice yıllara sevdikleriniz ve sevenlerinizle birlikte...

isimsiz dedi ki...

Güzel yüreğiniz ve gülen çocuk yüzlerine yansıyacak; her çocuğun bir masalı olmalı!kitap kampanyanız ile yayılacak sinerjiyle tüm sevgilerin, hayatınızda büyük bir ışık olacağına dair inancımla...Her şeyin gönlünüzce olacağı bir yılı ve doğum gününüzü kutlar...Size ve Ilgaz'a sağlık ve mutluluk dolu nice güzel yaşlar dilerim...

coffeé dedi ki...

bugünden önceki gibi,bugünden sonrasını da çok dolu dolu "YAŞAMAN" dileğiyle, Ilgaz ve tüm sevdiklerinle beraber..

anne ve babana bizim için de teşekkür eder misin, seni bize armağan ettikleri için :)

MeaCulpa dedi ki...

Yarın bir yıl daha devriliyor ardınızda. Kimbilir dönüp baktığınızda size neler anlatıyor. Belki, bazı anlar sizi gülümsetiyor, bazılarına bakmak içinizden bile gelmiyor. Ama ardımızda devrilen her yıl, her yeni yaş sanki bizi dinginliğe, huzura, olgunluğa en güzeli ise kendimizle, hayatla barışık olmaya doğru bir adım daha yaklaştırıyor. Bugün kapınız da yepyeni, bembeyaz bir sayfa, kollarını açmış, size kucaklamak için heyecanla bu akşam da saat’in 12’yi vurmasını bekliyor. Hem de büyük bir çoşkuyla.

Her yeni yaş, yepyeni bir başlangıç. Yenilenmek, hayata daha da gülümseyerek, daha da, istekli, keyifli,arzulu, çoşkulu bakmak için muhteşem bir neden. Var olanlara yeni hayaller eklemek ve onların peşinden çok daha istekli koşmak için harika bir fırsat.

Tüm sevdiklerinizle birlikte, nice nice nicelerine, keyifle, neşeyle, sağlıkla, huzur, mutluluk ve bolluk içinde.

Sevgilerimle:))

Sade dedi ki...

Sevgi,saglık,huzur,... hepsi sizlerle olsun...

Koç burcunun özelliklerini mi saysaydın keşke:D...

Delfina ; dedi ki...

Sen de beni, bir yıl arayla takip ederken,geçen yılların da , yolların da üzerimizde bıraktıklarından memnun olanlarız ikimiz de.

34 güzel yaşmış Şebnemcim,biliyorum ki sana da güzellikler getirecek...

Bugün sana kargo yolladım,ahh neden daha erken okumadım yazını :( üstelik aceleden not bile yazamadım koliye :( ama telafi edeceğim...

Sevgiler sana..

y. dedi ki...

Enteresandır tanımadıklarımızı sevişimiz,annene teşekkür ediyorum ben,seni doğurduğu için,seni var yapan herşeye.İyi ki doğdun,ne güzel kadın olmuşsun.uzun uzun ömür diliyorum sevdiklerinle.
------------------------
in visions of the dark night
i have dreamed of joy departed
but a waking dream of life and light
hath left me broken-hearted.

ah! what is not a dream by day
to him whose eyes are cast
on things around him with a ray
turned back upon the past?

that holy dream--that holy dream,
while all the world were chiding,
hath cheered me as a lovely beam
a lonely spirit guiding.

what though that light, thro' storm and night,
so trembled from afar
what could there be more purely bright
truth's day-star?
edgar e.poe

Unknown dedi ki...

mutlu huzurlu sağlıklı ve umutlu yıllar :)

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Çok güzel bir ömrün olsun. Çünkü sen buna layıksın güzel kalpli kadın. Sevgimle çok öperim...

Delfina ; dedi ki...

Senin ve Ilgaz'ın doğum gününü kutluyor,tüm güzel şeyleri hep kucaklamanızı diliyorum...

Bugün kardeşimin de doğum günü,ne güzel bir gün bugün..

uğur erhan dedi ki...

Şimdi çok yaşa diyeceğim ama sanki gıcıklık gibi olacak.:)))) Bu ülkede hem uzun hem de iyi yaşayabilmek zorunda ötesinde imkansız bir şey.

Uğur Erhan

Emine KESGİN İLHAN dedi ki...

İyi ki doğmuşsun,yeni yaşın güzel düşleri gerçekleştirme , yerlerine de yeni düşler yeşertme gücü ve fırsatı versin! Bu yaşında yine hep aklının ışığı ,bir avuç kır menekşesi gibi yüreğine vursun!

efsa dedi ki...

Bugün dedim ki; Benim arkadaşlarımın yarısı nisan ayında doğmuş. Hepinizin ailesini tebrik etmeli dedim. Sonra kendime döndüm, neden ben nisan ayındakilerle iyi anlaşıyorum acaba dedim. :). ilginç geldi. Daha önce hiç dikkat etmemişim bu kadar.

Ve sana çok güzel, dolu dolu, sağlıklı günler diliyorum. İnsann aslında her gün büyüdüğünü hissediyor, ama özel bir gün heran kutlanmalı.

ve o küçük yakışıklıya da kocaman biröpücük gönderiyorum. Hayatın ona hep gülümseyerek bakacağı günler geçirsin ailesi ile birlikte.
sevgiler güzel kadın.

LoLLa dedi ki...

güzel yürek,,
güzel kadın,,
her şey ama her şey istediğin şekilde, istediğin zamanlamada, istediğin acı dozunda, istediğin mutlulukta olsun senelerce, sevdiklerinle,,