Son yazımı yorumlayanlara..

Sesler bu dünayda hiç kaybolmaz.
Göremediğin şeyler yok mu sanırsın!
Tellal haykırmış meydanda
Sesi yankılanmış kulaktan kulağa
O söz bir şekilde bulur sahibini
Ha bağırtı, ha fısıltı......
Sen seslen ben duyarım..

.Uzağa Giden Kadın.

Ahmet_ Nazım'ın bir şiiri vardır, ne zaman bir simitçinin önünden geçen onu mırıldanırım kendime. Sakarya çay ocağı vardır sen bilirsin, tam Mülkiyelilerin yanında. Öğrenciyken oraya çok giderdim ben. Dünya başka güzeldi orada. Sonra dışarı çıktığımda hangi mevsim olursa olsun, gece ya da gündüz fark etmezdi burnum yanardı hissettiklerimden dolayı. Sanki baharı yaşar gibi. Seni okuduğumda o günleri anımsıyorum, ince bir gülümseme yerleşiyor dudaklarıma. Bana dediğince yaşamı hep sevmeli, simitin üzerindeki susam taneleri gibi ömür.. Her sabah uyandığında baharı hisset sende, yazdığın dizelerce.

Digital Kelebek_ "Aşka niye takıntılısın bu kadar?" diye soruyorlar sana. Aşk bir yol değil mi? Önce kendine, sonra senden öteye ulaşmak için. Çok uzağa gittim ama hala aklımdaki uzaklara gidemedim. Belki bir gün.. Hayat her yerde dediğince. Mutluluk o da yaşanan an içinde. Hepimizin dilediğini bulması dileklerimle.

Beenmaya_ Bazı insanlar vardır: Görünce için titrer, bir his kaplar içini sanki çok önceden tanır gibisindir onları. Sen de benim için öylesin. Kendin gibi kal! Şarkıda dediği gibi hep böyle kal.

Evren_ İsmini söylemeyi çok seviyorum senin. Çünkü adın tüm dünyayı, varoluşu kucaklamak gibi. Benden öte, benden içeri.. Yazdıklarını düşündüm. Benim dedim durdum bir kaç dakika. Hayatım boyunca tek benimdir dediğim şey aklım oldu; çünkü, o tek sermayemdi. ÇOCUK! dedince ise hep akan sular durdu... Hepsi bizim değil mi? Saklanmak işte bu yüzden çocuk gülüşlerinde.

PİNO!!!!!!!!!!!!!_ Nazenin bir ruh, kelebeğin kanat çırpışı gibi. İnsan, bir düşü ancak senin kadar sahiplenir ve gerçekleştirmek için uğraşır. Onca yakınlık içinde ne kadar uzakmışım sana. Ama bak yollarımız kesişti. Güzel yüreğinden öperim. Nice zamanları birlikte paylaşmak umuduyla.

Nazpek_ Nice yıllara.. Yaşam sahiden sediklerimizle güzel! Teşşekkür ederim.

ESMİR_ Şehrimin sokaklarında yürürken oradan oraya koşturan insanları görünce birden her şeyi durdurasım geliyor. Onca hareket içinde ki duğanlığa ve kaybolmuşluğa kafa tutmak. Bu kadar kısa zamanda kenetlenen yürekleri görünce mırıldanıyorum......... "benim hala umudum var!" İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

coffeé_ Anne ve babama teşekkür ettim. Sanırım onlara verebileceğim en güzel armağan da buydu. Her yıl doğum günümde sevdiklerime bir armağan veririm çünkü. Bu yıl işimi çok kolaylaştırdınız. Şimdi ben teşekkür ediyorum size. Kendi yansınızı gözlerime düşürdüğünüz için.

Haşim Arıkan_ Aynı mevsimin çocuklarıyız ikimiz, bir gök kubbe altında. Bundanmış demek ki sözlerinizin ruhunda bıraktığı ayak izleri. Her izi takip ettiğimde başka bir mana denizi bulmam. Nisanmış, birazcık insan.. Biraz çocuk, biraz erişkin. Yaşamın tüm güzellikleri sizinle olsun. En kısa zamanda dost satırlarınızda yeniden nefes alabilmek umuduyla..

Sade_ İyi dilekleriniz için teşşekürler. Yüreğinizden geçen tüm güzellikler sizin olsun.

DELFİNA_ Ne yazsam bilmiyorum ki. Seninle karşılaşsak bir gün ve sımsıkı sarılsak. Gözlerinin içine baksam, çocukluğumdan bugüne getirdiğim bir kaç dost ve oyuncak gibi. Ömür yolunda hep birlikte yürümeyi düşlediğim.. İyi ki varsın!

y._ Ben de okuduğumda içim titriyor sizi. Duyguları böyle anlatabilmek yalın ve olduğu gibi. Hayatı da böyle yaşamak........ Olduğundan ne çok abartarak, ne de yatsıyarak. Annem çok mutlu oldu yazdıklarınızı okuduğunda. Teşekkürler.

Funda_ Huzur ve sağlık hepimizin olsun. Sevgiyle..

Aydan Atlayan Kedi_ Ben yaşamdaki tesadüflere inanmam. Çünkü, bu hayatta her şey her şeyle ilgilidir. İlk okuduğun yazın CUMA MEKTUPLARI VEDA.... Bunu yazan bir yüreğin yanında olmak istedim. Bak yanındayım. Bende gördüklerin sesnsin arkadaşım. Senin kendi güzelliklerin.. Kendin gibi kal. Sana bir şey olmasın!

Uğur Erhan_ :))))))))))) Biliyor musunuz Sizi okumayı çok seviyorum. İnce zeka ürünü satırlarda yürümeyi ama en çok bitiriş cümlenizi bak bu espriydi:) Güzel günler bizim olsun.

Kardelen_ Avuçlarında kır menekşesi... Hayali bile ne kadar güzel! Gelir gider bu sayfaya düşünce ekersiniz. Hepsi zihinde saklıdır bir gün size söz olarak döner. Aklımdasınız. Teşekkürler.


Efsa_
T.S. Eliot'un bir şiiri vardır ben çok severim. Nisan ayların en zalimidir diye.. Nisan başkadır! Demek etrafın bahar dolu. Ne hoş. Peki ya Bezelye? Dediğince insan her gün büyüyor. Kutlanacak çok şey var. Sahiden artmalı özle günlerin sayısı. Belki her soluk tören gibi yaşanmalı. Şikayetten silinmeli sözlüklerden. Görecek güzel günlerimiz olsun.


LoLLa_
Güzel yürek! Elinde yaşan terazisini tutmak ne zor. Her şeyin ölçüsünü tutturmak. Dozunda acı, yeterince mutluluk ve huzur. İşte dua bu. Yaşamı derinden hissedebilmek, hissettiğini hissettirmek. Zaman hep senden yana olsun. Değişmeyen şey sadece bakış açısı çünkü.. Sevgiyle..


.... ve SİMİNYA_
Sonunda izin kopardım senden. Seni yazacağım!
Kalem yetecek mi bilmem. Yüreğinden baharı topladığımsın sen! Kimse bilmez, kimse görmez. Özü, sözü bir güvenilir kaç soluk gezer ki şu dünyada? Kelimelere gelince....... Sahibi bir tek olanı, ben sadece aklıma saklımışım neye yarar değil mi? Paylaşmaktır yaşamak. Sen biriciksin! Sevgiyle..


Bu sayfadan sessizce gelip geçen, yürek koyan, düşünce eken herkese teşekkür ediyorum.

Nice zamanları paylaşmak umuduyla..
Hepinizin sayfalarına bir gelincik bıraktım!
Hayat DOSTLARLA güzel.

Çocuk kahkalarında kaybolmak umuduyla!


7 yorum:

Unknown dedi ki...

:) sabah sabah iyi geldi teşekkürler :)

parka dedi ki...

Canım Arkadaşım.

Çok teşekkür ederim.
Ne güzel sözler bunlar.
Duygulandım
Şaşırdım :)
Arkadaşımı
Ben konan sokaklarda yürümüş yoldaşımı
Çok seviyorum ben

Saygılarımla Şebnemcim

Ahmet

Ada dedi ki...

Geciktim biraz kusuruma bakma :)

Bu dünyaya iyi ki gelmiş olan insanlardan birisin..Nice güzel ve gönlünce geçecek yıllar diliyorum sana sevgili Şebnem...

not: Kitap kampanyası ile ilgili hiç cevap veremedim ama boş durmadım. Çevremdekilerden de biraz para topladım, birkaç güne kadar ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik kitapları alıp direk Yeşilovacık'a göndereceğim.
( bir milyona da yazarım bunu birazdan )

beenmaya dedi ki...

demek ki aynı hislerimiz...
yüreklerimizin aynı olması gibi...
baktığımız yerin, anladıklarımızın, gördüklerimizin, dile getirmeye gayret ettiklerimizin aynı olması gibi...
ne mutlu bana seni tanıdığım için...

İDEA dedi ki...

Biraz geç kalmışlığın hızlı adımlarıyla selamsız girdiysemde bloğunuza,bundan pişmanlık duymadım.Film'i bir daha başa sarsam yine aynı girişi yapardım sanırım.

Geç kalmışta olsam;
Yeni yaşınız sizin olsun.Siz onun olun.
Bide uzaklıklar mı? Bir ara Gelip yeniden ne kadar uzağa gidebildiğinizi anlamaya çalışırım.

Hoşçakalın.

MeaCulpa dedi ki...

Çoook teşekkürler. Gelinciği hele onun o mithiş kırmızısını sevmemek acaba mümkün mü. Yeşille kırmızı!Rahmetli cici annem. (Dedemin eşi) Ondan çok güzel bebek yapardı ablamlara. Sevgilerimle:))

siminya dedi ki...

kıskandım lan banane dudaklarımın içini yiycem .. çok sinirliyim, banada yaz uzağa giden doğum günü kadını banada, bende istiyorum alfebetik yazarsan sade'den sonra ben geliyom, sona gelip bakayım bişey var mı

iyiki doğdun iyikide.. annen seni doğurdu sen neler ne kelimeler doğurdun bak,kadınlar ne kelimeler doğuruyo :)