Limon Çiçekleri

Sen uyurken, ben günü yaşamaya başladım çoktan. Senden daha çok yaşamak gibi bir amacım yok. Aksine, sensizlik sessizlik kadar derinden iliklerime kadar işledi. Seni düşünerek, sensiz geçen anlardan payımı aldım. Hakkım kadarını aldım merak etme. Yüreğimi üzüntüye boğmadım. Dünyamı daraltmadım sevgi çemberiyle. İmzalar atmadım içime hüzün, hüzün. Sadece seni düşündüm.

Güneşin giyinişini izledim uzaktan. Üryan bir kadın gibi gecenin koynundan çıkışına baktım önce. Buğulu gözleri yarım kalmış bir sevişmenin devamını ister gibiydi. Damlayan çiyler aşktan inleyen bedenlerin izleriydi. Güneşe baktım. Aşkın, bir kadını nasıl yaktığına baktım. Yanarak güzelleşen güneşi izledim. Işık ışık takıp takışmasını, heyecanla güne hazırlanmasını izledim.

Aşk, üretken olduğunda güzel. Güneş gibi olmalı aşk. Çoğala çoğala yürümeli hayatın üzerine. İstediğinde yakıp kavurmalı, istediğinde içine kapanmalı. Yağmura, alkım kemerler takabilmeli. Her gün yeniden başlamalı! Yazın son günü olsa bile özenle doğmalı çiçeğin, böceğin üzerine.

Hep bir başlangıç istiyor insan kendine. İçine düşünmeden dalıp, ölçüp biçmeden bir şeylere başlamak istiyoruz. Belki içimizdeki tanrıyı uyandırmak için, yeniden başlamak istiyoruz hayata. Aşk, bize içimizde saklı kalmış gücümüzü gösteriyor. Bu yüzden sevmek ve sevilmek istiyoruz. Hazırlıksız yakalanmalara inat bir savunma belki aşk. Yeniden başlayabilmek için gerekli olan bir enerji sanki. Başlangıçlar, sanki içimizdeki yaratmak arzusunu tetikliyor. Yaratabilmek için aşk istiyoruz. İnsan, bu nedenle çocuk sahibi olmak istiyor. Sanki kendi ömrünü bir bedende temize çekip, içindeki yaratıcıyı uyandırıyor.

Aklımdan bunlar geçerken, uyuyan seni düşündüm. Sımsıkı sarılmıştın kendine. Bir elin omzuna vuruyordu pış pış pış diye. Ben uyandım. Seni bekliyorum. Hadi, hadi uyan diye zorlamıyorum. Herkesin bir ritmi, hayatım bir saati olduğunu öğreneli çok oldu. Bana kendi ikliminle gelmeni istiyorum. Uyandığında dinle. Baş ucuna bıraktım bu mektubu, bir de bu şarkıyı.

Yazın son gününe uyan e'mi?





5 yorum:

Bettra dedi ki...

Günaydın :)
Sabah saatlerine çok yakışmış bu satırlar. Derinden geldiği için olsa gerek.
..."Hep bir başlangıç istiyor insan kendine. İçine düşünmeden dalıp, ölçüp biçmeden bir şeylere başlamak istiyoruz."...
Aşk da böyle bir şey değil mi zaten? Hesapsız, zamansız... Bizden yeni bir biz yaratıp bütün olumlu enerjimizle hayata dönmemizi sağlayan şey yeni başlangıçlar mı yoksa aşkın kendisi mi bilmiyorum..

Çok güzel bir başlangıç oldu benim için, teşekkürler :)

Sevgiyle...

LoLLa dedi ki...

yine yine yine mu kem mel . .

gulucukler sana .)

SiL BaştaN dedi ki...

yarabbi duy sesimizi.....

çok güzel, içten bir yazı olmuş ellerine sağlık. sevgilerimle...

Evren dedi ki...

aşk çoğaltmaktır çoğu zaman ama olamıyorsa da eksilmeden var olmaktır hayatta...

Uzağa Giden Kadın dedi ki...

Güne başlamak için yol Uzağa Giden'den geçiyor demiş sayfaya yüreğini düşürenler. Gülücük bırakıp, şarkı mırıldanmışlar.

Suskunlar! Düşünü, düşüncesini kelime kelime üzerine yağdıranlar!

GÜzel bir gün olsun...