Bir Mayıs Esintisi...

Nisan umutlarımın kadimleştiği bir mevsim oldu.
Sürekli kulağıma çalındığı gibi insanlık ölmemişti
Herkes sadece çağrılmayı bekliyordu
O çağrı yerini buldu!


HER ÇOCUĞUN BİR MASALI OLMALI KİTAP KAMPANYASI devam ediyor. Her gün onlarca dost, Yeşilovacık'ta kurulacak kütüphane için kitap yolluyor. Düzenli olarak BirMilyonKalem'den Kampanya İle İlgili Son Gelişmeler hakkında bilgi vermeye çalışıyorum. Geçen gün, PİNO'nun sayfasına uğrayan okurlar, kampanyamızda 2000. kitaba ulaşmamızın coşkusunu bizimle birlikte yaşadılar. Bu kampanya, reh revan olmuş yüreklerimizi aydınlattı. Öyle anılar birikiyor ki bellek antolojimizde...

İki gün önce saat 17.30 suları...
Almanya'dan bir paket geldi. Heyecanla açtık. Kolinin içinde neler yoktu ki: Kitapların altına saklanmış oyuncaklar, içi türlü kırtasiye eşyalarıyla dolu kalem kutuları, jelibon şekerler, balonlar... Kitaplar hemen özenle kolilere yerleştirildi.
Peki ya oyuncaklar ne olacaktı? En çok kitap okuyan çocuklara mı versek yoksa ilkini Dursunbey'de açmak istediğimiz her mahalleye bir oyuncak evi kurma hayalimiz için mi saklasak diye düşünürken üzerinde "Çocuklar İçin" diye yazan bir mektup ilişti gözümüze. Hemen heyecanla açtım. Yüksek sesle bir iki cümle okuduktan sonra, hıçkırıklara boğuldum. Mektubu, içimden okumaya başladım. Etrafımdaki arkadaşlarım şaşırmış, bir o kadar da hüzünle bana bakıyorlardı. Oysa hüzünlenecek bir şey yoktu. Gözyaşları temizliktir. Ruhun arınması başka nasıl olabilir ki? O akşamı aydınlatan dost Cadılar Kampı'na çok teşekkür ediyorum. Beni umutlandıran o mektubu, yazarın izniyle sizlerle paylaşıyorum.

Sevgili Çocuklar,

Sizleri tanımıyorum, Ama okumayı seven bir çocuğun kitaplara olan özlemini yakından biliyorum. Ben küçükken ailem çok fakirdi ve bana bir kitap bilealacak güçleri yoktu. Bu yüzden ben bütün çocukluğum boyunca kitaplara hasrettim.

İlkokula başlayınca, okulumuzun kütüphanesinde ne kadr kitap varsa okuduğumu hatırlıyorum. Öğretmenimiz ailelerimizin bize kitap alacak güçlerinin olmadığını bildirdi ve onun için bizlere şöyle bir nasihat vermişti: "Çocuklar okuyun. Ne bulursanız okuyun. Bu yolda bulduğunuz bir gazete parçası da olsa, birkağıt parçası da olsa veya bir ambalaj da olsa okuyun!" demişti.

Ben öğretmenimin bu sözünü hiç unutmadım. Okumayı öğrendiğim günden beri, dur durak bilemden okuyorum. Okumayı çok seviyorum. Size gönderdiğim kitapları ben çok severek okudum. Umarım ki sizlerde severek okursunuz.

Öğretmenimin bana söylediği sözü, ben sizlere söylemek istiyorum ve diyorum ki "Çocuklar okuyun. Ne olursa olsun okuyun. İyi bir gelecek okumakla başlar. Okumaktan hiç bıkmayın ve hiç bir zaman vazgeçmeyin!"

Size kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.

Çocuk ve Transkuryenet'ten Altan Palabıyıkoğlu'nun destekleriyle 10 Mayıs günü Ankara'dan kitaplar yola çıkacak. Bu nedenle bu haftadan itibaren kitapları artık:


HER ÇOCUĞUN BİR MASALI OLMALI KİTAP KAMPANYASI
Yeşilovacık Belediyesi
Yeşilovacık-Mersin

adresine yollayacağız...

Nisan, içinde saklı olan insanı getirdi
Mayıs da esintisiyle yaşansın baharca
Her çocuğun bir masalı olsun
Ne orantılı
Ne makul
Hayatça!





3 yorum:

Evren dedi ki...

sabah sabah umutla uyandım güne... hala bayram havasında kutlama yapılacak anlar var diye...

ağlamakla ilgili cümleyi alıp koydum yüreğime, ihtiyacım olan bakış açısı buydu herhalde son zamanlarda yaşadıklarımla ilgili;
ağlamak ruhun arınması için ağlamak gerek...

yürekten teşekkürler...

beenmaya dedi ki...

çok güzel, çok keyifli böylesi yürekleri böylesi güzel bir işi yaparken görüyor olmak öyle değil mi :)))

parka dedi ki...

O Belgini bir gün bir yerlerde yakalarsam, başını tutup tüm sevgimle gözlerinden öpmek istiyorum. Cadım benim. Ne güzel bir yüreğin var senin. Bu kampanya benim içimdeki umutları bir kez daha yeşillendirdi. Tekrar kızıl gelincik tarlaları arasında yürüyen ve bu düşlerle yaşlansamda büyüyen bir çocuğum yeniden.