KELİMELER-VI




KADIN
konuşur, ADAM özetler..
Sevişen kelimeler!

Bi çiğ tanesi gibi birden düştün diline. Öyle bir sardın ki beni tüm hüzünlerimi silercesine. Armağan saydığımsın! Bi yolda yürümek için yola çıktığım..
Sevdiğim kelimeler!

Yaşam beni bir taraftan öbürüne taşıyor ama, bilemiyorum hangisine..
Taraf kelimeler!

İçinde bulunulan zamanın tadına varmak için unutmak gerekir.. Unutulan kelimeler!

Alışıla gelmiş ampirik çalışmalarda, araştırma konusu olan kişiler soru sormazlar, soruları yanıtlarlar.. Dikte edilen kelimeler!

Yüzyıllardır her türlü düşünceyi ağına düşürüp yok edenler.. Tuzak kelimeler!

Düşünce yerleşik yaşamı sevmez.. Yerleşik yaşam evcildir. Oysa düşünce vahşidir. Düşüncenin ahlakı yoktur. Düşüncenin sınırı yoktur. Düşünceyi çerçeveleyen kelimeler. Tutuklu kelimeler!

Bize uzak olan herkes, gözlemciye (bize!) sayısız yeni sözcükler sunar. Satır arasından iletişim kurmaya çalışanlar. Ben kalırım siz gidersiniz..
Yolcu kelimeler!

Kendi dilene yabancı olan kelimeler.. El olanlar! Elin gibi eğreti kalanlar.. Egzotik söylemler peşindekiler ancak içki masalarına meze olurlar. El düşüncelerini bana ait sözcüklerle saklamaya çalışanlar.. Kancık kelimeler!

Bir düşünceyi ya da düşü ifade etmenin en iyi yolu onu ortak konuşulan dile çevirmeye çalışmaktır. İnsancaya! Kadıncaya! Adamcaya! Çocukçaya! Hayvancaya! Dinceye! Siyasetçeye! Belli gün ve haftayaca! Çeviri kelimeler!

Çeviri tehlikelidir. Çalakalem yapılan bir çeviri sonucunda anlam kayar. Anlam kayması sözü bitirir. Şaşırtan ve susturan kelimeler!

DNA'ları kıran, sataşan, bulaşan, soysuz, uğursuz! Sözüm, küfürün adını günah koyana..
İzleri üzerine yapışıp kalan kelimeler..

Denklemler. Yerini değiştirdiğimizde anlamı aynı kalan ya da pek az değişenleri bi düşünün! Ha ümit etmek, beklemektir; ha beklemek, ümit etmektir.. Değişken kelimeler!

Son noktayı koyanlar! Yüreğime seni koyduğumdan beri yediğim ekmeğimsin! Yaşam haritama başak gibi düştüğünden beri söyleyemediğim tek kelime AYRILIK’tır..

Seninle anlam kazanan tek kelime YAŞAMDIR!

Hiç yorum yok: