KEDİ, KADIN, ADAM ve ALIŞMAK - I




Akşam beni evine çağırdı! Aslında şaşırmadım değil.. Yani o kadar uzun zaman olmadı tanışalı. Yani sürekli gülümseyip duruyor. Sadece bana değil! Hayata gülümsüyor.. Miyop belki dünyayı görmüyor. Aslında miyop olan benim. Ama onu gördüm.. Dünyayı da!

Daha geçen hafta Beyrut’taydım.. Ondan önce Lima’da.. Ondan önce de Laiden’de.. Gelecek ay nerede olsam acaba.. Aslında gözüm Mısır’da! Beni çeken yollar.. Ah uzaklar! Ama bu adam başka! Yani yemek yiyeceğiz. Yemeğime ilaç atacak mı acaba! O kadar da değil ama.. Ninem’in hikâyelerini anımsadım. Sonra canım filmleri.. Ya bir gün bu düşündüklerimi anlatsam ona! Anı biriktirecek kadar bir zaman birlikte yürüyebilecek miyiz bilmiyorum ki daha.. Ya kadın olmak bu işte azizim. Basit bir akşam yemeği. Adam çağırdı gel işte iki lafın belini kıralım, karanlık geceye güneş gibi doğalım! Çıktık açık alında… Hayda! İşte o en kadın halim yine karşımda! Sırıtıp duruyorum! Sanırım muzu enlemesine yiyebilirim. Az mutluyum. Gülümseme bulaşıcı bir durum! Bu adamın gülüşüne bayılıyorum..

İki dirhem bir çekirdek giyindim.. Ya! İşte kot pantolonumu çektim altıma.. Ateş kırmızı bluzumu giydim üstüne.. Kısa kollu olanı, az yakası açık.. Yok öyle gösterip vermeyeceğim cinsten değil.. Şey menopoz usulü yandım gibi de değil.. Ben gibi işte! Sıcak, içten, biricik.. Ay kendimi çok sevdiğimi de söyledim işte. Herkes kadar seviyorum kendimi.. Neyse! Güzel olmak istedim. Bu akşam güzel olmak istedim. Ama yapmadım makyaj falan. Saçlarımı açtım bir tek! Küpesiz kendimi çıplak hissediyorum. Minicik bir bahar dalı taktım kulaklarıma.. Bu küpe mi dedirtecek cinsten.. Ona gider gibi hazırlandım işte.. Ama bilmeyecek. Aslında kendim gibi ona gidiyorum! Yani aslım ona gidiyor.. Bunu bir bilse.. Dudaklarım çatlak.. Kup kuru. Öper mi beni diye düşündüm içimden. Kendim gibi gelmek istedim. Gülümsememi giydim.. Gamzelerimi taktım.. Yaramaz kız çocuğu gibi giyindim.. Heyecanlı!

Ne götürmeliyim! Pasta! Çiçek.. Belki ikisini de! Ya da bir ben gitmeliyim.. Sürekli evin içinde gezen bir kızdan söz ediyor. O da sen gibi yalın ayak gezmeyi seviyor diyor.. Birlikte uyuyoruz diyor.. Kedi! Deli! Kediyle uyuyor.. Böyle gülümseyen bir adam, bir kediyle uyuyor. Kim deli.. Bence onsuz yatan kadınlar deli.. Bu adamı bir kediye bırakan kadınlar deli.. Kedi!

Bi bilse benim korktuğumu kedilerden. O zaman kapıyı çarpar yüzüme.. Adam aşık kediye.. kedim diyor başka bir şey demiyor.. Sahi adı neydi bu hayvanın. Tövbe! Ona hayvan dedim.. Prenses, biricik, harika, ulvi şey.. Kedi! Aynı yatakta uyuyorum diyor.. Horlayan bir kadınla evlenebilirim artık! Allah’ım! Kedi kapatmış bu adamı.. Yani kadınlardan geçtim şimdi bir kediyle çarpışacağım.. Tırnaklarım bile yok.. Sadece iri gözlerim var. Eşek gözlüyüm.. Kedi! Uykuda horlayan kedi.. Şişko mu acaba bu kedi? Ben küçük bir kızım.. Sadece 55 kiloyum. Boyun 1.65.. Yani hadi yarışalım senle kedi.. Yani gülen bir adam bulduk.. Rüyada da taklit yapılmaz ki.. Ben horlamıyorum! Kediden korkuyorum.. Üstelik sana kendim gibi gidiyorum! Kaleyi içten fethetmek için kedi kıza mı bir şey götürmeli! Ya!

İşte o anda telefonum çalıyor! Geç kalma..Olur! Olur da.. Bir kedim bile yok anlıyor musun? Hadi gülümse.. Bu bizim şarkımız olsun! Ne yiyelim diyorum birden.. Adam susuyor.. Şey! Diyorum! Çileğe, domatese alerjim var.. Yiyince her yerim suçiçeği döküyor 30'unda.. Ama en çok çileği seviyorum, bir de domates reçelini.. Adam diyor bu mevsimde çilek.. Üzerine çikolata sosu.. kesin bu adam kapıyı çarpacak suratıma. Daha ilk geceden kapris ya! Aslında diyorum! Daha gerisini getiremiyorum.. Kedi alerjim var mı bilmiyorum.. Sadece hapşırıp duruyorum.. Yanımda atlıyor, zıplıyor.. Ama ben dokunamıyorum! Ya ben uzağa gidiyorum! Zaten hep bunu yapıyorum:)

Neyse geldim evine.. Kapıyı çaldım! Gülümser iki göz açtı kapıyı.. Sonra masalın Tinkır Belli’i geldi.. Peter Pan benim sevgilim Venny hadi! Ya kuyruğunu nasıl sallıyor.. Gece benimle ısınıyor.. Ayakları soğuk, burnu da.. Küçük kız! Evine git hemen diye gırlıyor.. Sarışın! Gözleri çok fettan! Ben! Allah’ım diyorum içimden.. Bu kesin tırmalar beni..

İşte o anda Hoş geldin diyor berrak sesiyle.. Gülümseyen bir çift göz eğilip, usulca dudağıma bir öpücük konduruyor.. Çorak dudaklar ıslandı.. Elimi tutuyor.. Alışacaksınız..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

sıcacık ilerliyor zaman okudukça. kadın sesi sinmiş her bir yanıma nedense...

atesinsesi

Adsız dedi ki...

Cok sicakti bu, sicacik bi hikaye, keyifle okudum..
anyone